06 – 538 55 006 | Huidstudio Bloos | Oranjelaan 54 | 2712GE | Zoetermeer

Minerale oliën in huidverzorgingsproducten

door | mrt 31, 2020 | 0 Reacties

In mijn vorige blog heb ik een overzicht gegeven van verschillende ingrediënten die je liever niet in je huidverzorging wilt hebben. https://www.huidstudiobloos.nl/blog/ingredienten-in-huidverzorging-slecht-of-goed/

In deze blog wil ik de effecten van minerale oliën in de huidverzorging toe lichten.

Ik hoor vaak cliënten van mij zeggen ‘ minerale oliën’ het klinkt zo gezond en natuurlijk. Helaas worden wij als consument veel misleid. Minerale oliën worden namelijk gewonnen in de aardolie fabrieken. Deze oliën zijn letterlijk een restproduct van de aardolie. Dit restproduct is eerst nog een dikke zwarte vloeistof. Van deze grondstof worden o.a. ook autobanden van gemaakt. Voor de cosmetica moet het eerst ontgeurd en ontkleurd worden. Ruik maar eens aan vaseline. Hier ruik je nog een vleugje van de aardolie, een onprettige geur.

Het effect van Minerale oliën op je huid.

Minerale oliën geven de huid een afsluitend laagje. Dit geeft jouw huid een gevoel van comfort (maar dat is schijn). In het begin van het gebruik voelt je huid lekker aan. Maar eigenlijk hebben ze een tegenovergesteld effect. Je huid wordt afhankelijk van de minerale oliën. Gebruik je ze niet dan wordt je huid trekkerig en droog. Ga maar eens na als je de douche uitstapt, wil je dan gelijk een crème aanbrengen?

De huid is een uitscheidingsorgaan. Dit proces van uitscheiding wordt geremd door de minerale oliën. De functie van de huid, die graag wilt uitscheiden en beschermen, wordt tegengehouden. Dit proces gaat nu minder verlopen. De huid raakt nu echt uit balans. Het ligt aan welk huidtype je hebt, hoe jouw huid gaat reageren.

Heb je meer een vette huid dan kan dit als gevolg hebben dat er verstoppingen in huid kunnen ontstaan zoals mee-eters of pukkels. Wanneer je meer een droge huid hebt, ontstaan er overgevoeligheden en/of allergieën.  Jouw huid gaat reageren op veel producten en er ontstaat roodheid of er ontstaan kleine bultjes.

Er zijn heel veel soorten minerale oliën. Je herkent deze minerale oliën als bijvoorbeeld Liquid paraffin, microcrystalline wax, prolatum oil, liquid petrolatum, parafin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil.

Wat is het alternatief voor minerale oliën?

Het gebruik van minerale oliën heeft als doel dat de huid zijn vocht vast houdt. En welke ingrediënten kunnen dit ook En met een positieve werking voor de huid. Denk aan verschillende plantenoliën zoals sesam olie, avocado olie, macadamia olie, palmpitolie of plantaardige glycerine en bijenwas.

Wil je eens ervaren wat natuurlijke huidverzorging voor jou kunnen betekenen?

Ik nodig je uit voor een huidanalyse in mijn praktijk. Tijdens deze huidanalyse krijg je alle stappen te horen om je huid goed te verzorgen. Samen de klachten doornemen en advies krijgen is altijd prettig.

Meldt je aan voor een huidanalyse  op www.huidstudiobloos.nl/huidanalyse/

 

 

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 3 thuis verzorgingsadviezen voor de acne huid - Praktijk Bloos - […] je hier meer over weten? Lees meer over minerale oliën in een eerdere blog van mij mineralen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag