06 – 538 55 006 | Huidstudio Bloos | Oranjelaan 54 | 2712GE | Zoetermeer

Last van een vochtarme huid?

door | mrt 23, 2021 | 0 Reacties

5 tips voor een vochtarme huid

Voelt je huid trekkerig aan? Zie je zichtbare droogte lijntjes? Helpt je huidige crème niet meer genoeg? Trekt je huid na het douchen?

Je huid is waarschijnlijk uit balans en heeft last van een vocht te kort.

De gure wind, sneeuw en dan weer de zon die schijnt, vraagt veel van je huid. Je huid is een uitscheidingsorgaan. Het verliest zijn vocht door de weersomstandigheden en mede door je de leefstijl. Negatieve invloeden zijn roken, alcohol, slecht slapen maar denk ook aan de make-up die niet s ’avonds eraf wordt gehaald.

Doordat je huid nu droog aanvoelt, lijkt het alsof je huid een droge huid is geworden. Je zou nu de keuze kunnen maken om een nieuwe crème aan te schaffen voor een droge huid. Alleen dit zou op den duur je huid weer te vet maken. Je wilt juist nu een crème voor de vochtarme huid. Het verschil zit hem erin dat een crème voor de vochtarme huid, je eigen huid gaat stimuleren in het vast houden van zijn eigen vocht. Een crème voor de droge huid werkt juist op het vetgehalte van de huid om het zo weer in balans te brengen.

Hoe verbeter je een vochtarme huid?

 

Water drinken

Het lichaam bestaat uit 60% water en alle lichaamscellen zweven als het ware in het lichaamsvocht rond. Daarom is het zo belangrijk om voldoende te drinken. Drink 1,5 tot 2 liter water. Je mag dit ook afwisselen met een kop thee. Een kop groene thee is erg goed voor de huid.

Extra moment aandacht

Een vochtarme huid kan moeilijker de werkzame stoffen van je crème opnemen. Dit vanwege het afsluitende laagje van de dode huidcellen. Om te zorgen dat je huid weer goed de werkstoffen kan opnemen ga je de huid scrubben met een gommage/ scrub. Dit is een product met kleine korrels waarmee je de dode huidcellen verwijdert.  Hierna volgt een masker en hiermee voed je de huid met werkzame stoffen. Dit ritueel mag je de eerste week 2 x herhalen en hierna is 1x per week voldoende.

Voldoende slapen

Gedurende de nacht herstelt  je huid. Voldoende slapen heb je gewoon nodig voor deze herstellende processen. Dit is ook de reden waarom je voor de nacht een speciale nachtcrème aanbrengt. Een nachtcrème bevat in de regel meer actieve werkstoffen die de herstellende processen ondersteunen.

Gemiddeld 7 tot 9 uur slapen zou voldoende moeten zijn om fris en fruitig wakker te worden.

Extra antioxidanten

Je huid heeft de laatste tijd veel te verduren gehad als gevolg van het winterweer en de verwarming in huis. Hierdoor kan je huid extra ondersteuning in de vorm van anti-oxidanten gebruiken. In je huid worden vrije radicalen geproduceerd door onze leefstijl. Vrije radicalen kunnen schadelijke cellen worden in ons lichaam en huid. Het is een normaal proces van het lichaam. Anti-oxidanten maken deze vrije radicalen onschadelijk.

In je huid heb je collageen en elastine vezels nodig voor de stevigheid en soepelheid. Deze vezels gaan ook achteruit door vrije radicalen. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je huid gaat verslappen of je poriën van vorm ovaal worden.

Tijdelijk extra anti-oxidanten innemen met een goed supplement helpt je lichaam enorm. Denk aan extra vitamine C, reservatrol, vitamine E, rozamerijn. In mijn praktijk werk ik met een prachtig supplement en die bevat meerdere anti-oxidanten in één. Zo kan je van alle anti-oxidanten profijt maken.

Kuur gezichtsbehandelingen

Geef je huid een gezichtsbehandeling met natuurlijke huidverzorgingsproducten. Één gezichtsbehandeling is lekker en geeft je huid gelijk een frisse tint.

Maar wat zou een kuur voor jouw gezicht kunnen doen?

Je huid krijgt binnen een korte tijd een boost. Het krijgt zijn vitamines en mineralen aangevuld. De collagene en elastine vezels worden ondersteund en versterkt. Hierdoor zie je dat je huid strakker wordt , je poriën worden minder zichtbaar, je fijne lijntjes worden minder zichtbaar. En de stralende tint die je krijgt, behoud je veel langer, wanneer je de huid een boost geeft met een kuur gezichtsbehandelingen.

Uitnodigen voor een ervaringsbehandeling

Ik wil je graag uitnodigen voor een huidanalyse en een ervaringsbehandeling in mijn praktijk.

In mijn praktijk werk ik met twee prachtige natuurlijke huidverzorgingsproducten. De basis van mijn filosofie is de Franse aroma therapie. Zo behandel je de huid zowel vanuit de binnenkant als vanuit de buitenkant. Hiermee los je een huidprobleem op voor de langere termijn.

Na de huidanalyse krijg je een stappenplan voor het verbeteren van je huid. Door de  ervaringsbehandeling ervaar je gelijk zelf wat natuurlijke huidverzorgingsproducten voor jouw huid kunnen betekenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag