06 – 538 55 006 | Huidstudio Bloos | Oranjelaan 54 | 2712GE | Zoetermeer

Alternatief voor desinfecterende handgel?

door | jun 14, 2020 | 7 reacties

Sinds een paar weken leven we met een nieuwe regel; bij binnenkomst van een zwembad, kapper, winkel of basisschool moet je eerst je handen desinfecteren met handgel. Deze desinfecterende handgel is op basis van minimaal 70% alcohol. Dit is met de reden; het eventuele virus wat op je handen zit te doden en zo besmetting voorkomen.

Ik maak mij persoonlijk zorgen over het veelvoudig gebruik van desinfecterende handgel. Om mij heen zie ik iedereen het braaf doen inclusief mijn kinderen. Mijn zoontje van vier blijft zijn handen constant wassen. Wanneer ik mijn dochter van drie ophaal van het kinderdagverblijf voelt het zo tegen de natuur in dat zij weer de desinfecterende handgel op haar kleine handjes krijgt opgespoten. Ik voel mij hier erg onprettig bij en wil haar graag beschermen tegen de handgel.

Laatst hoorde ik van een klant dat zij tijdens het winkelen bij elke winkel de desinfecterende handgel moest gebruiken. Zij kreeg op het laatst wel een naar gevoel. Ze wilde graag af en toe nep de desinfecterende handgel gebruiken. Vervolgens vroeg ze mij advies. Gelukkig heb ik in mijn praktijk een alternatief, een handgel op basis van biologische alcohol met toevoeging van etherische olien die verzorgend zijn voor de handen. En deze handgel heb ik mijn handtas en gebruik die zoveel mogelijk wanneer ik buiten ben.

Ervaar jij dit ook zo? Wil je ook liever geen desinfecterende handgel gebruiken? Of maak je ook weleens zorgen over de kinderhandjes?

Mijn missie is in ieder geval geboren!  Zoveel mensen kennis te laten maken met het alternatief voor de desinfecterende handgel. We weten niet voor hoelang we deze regel vast moeten houden. Iedereen zal hier zijn eigen mening over hebben, dus we moeten improviseren.

Maar eerst, wat is het gevolg van desinfecterende handgel op basis van 70% alcohol?

Op je handen leven verschillende micro-organismen van o.a. bacteriën en schimmels. Deze hebben een beschermende functie voor de huid. Ze weren jou tegen indringers/ziekteverwekkers.

Desinfecterende handgel hebben een werking tegen bacteriën en niet tegen virussen. Zij hebben dan ook een negatief effect op onze eigen goede bacteriën. Vergelijk het met een antibiotica kuur. Dit is wel bekend dat het zowel de slechte als de goede bacteriën in de darmen dood.

Nu je weet dat je ook de goeie bacteriën op je handen doodt, die je beschermen tegen indringers. Juist nu wordt je kwetsbaarder tegen indringers dus het werkt juist averechts.

En bovenal, in de eerste drie levensjaren bouw je het afweersysteem op door in aanraking te komen met verschillende soorten bacteriën. Teveel hygiëne is nadelig voor dit proces.  Hoe schadelijk zou het dan zijn als we al die kleine kinderen dagelijks met een desinfecterende handgel insmeren.

Wat nu wel te doen?
Je handen wassen met natuurlijke handzeep.

In natuurlijke handzeep zitten geen heftige uitdrogende ingrediënten. Een natuurlijke handzeep droogt de handen niet uit en houdt de ph waarde van de huid intact.

Een handgel gebruiken op basis van biologische handgel

Ga op zoek naar de handgel van Les Gavots. Deze bevat biologische handgel en etherische oliën die juist de huid verzorgen.

Gebruik tijdens het winkelen je eigen natuurlijke handgel. Leg dit uit aan de mensen. Geef het mee aan je kinderen naar school.

Het resultaat van de handen op een natuurlijke wijze te verzorgen en beschermen is dat je de huid beschermende bacteriën (afweersysteem) intact houdt met geen nadelige effecten zoals droge handen of zelfs wondjes bij een eczeem huid.

Wil je na het lezen meer weten over de desinfecterende biologische handgel of wil je het gelijk hebben? Je bent welkom in mijn praktijk om de producten te ervaren. Ik zie je graag.

Stralende groet,

Els

 

7 Reacties

 1. Bernadette

  Hoi Els,
  Wat een fijn advies. Alleen jammer dat je het niet online kunt bestellen.

  Antwoord
  • Els van der Kleij

   Hoi Bernadette, ik stuur het met alle liefde naar je op 🙂 groetjes els

   Antwoord
 2. Eveline

  Hi Els, dank voor de info. Van een schoonmaalbedrijf dat werkt met bio producten heb ik begrepen dat het virus sowieso alleen weggaat door grondig handen wassen en oppervlaktes reinigen met zeep. Maar ook dat te vaak doen is niet goed voor onze gezondheid want ons lichaam functioneert dankzij virussen em bacteriën:-) In winkels weiger ik de handgels. Vieze troep vind ik het. Ben er nog nooit op aangesproken en als dat wel gebeurt zeg ik dat mijn lichaam die gels niet verdraagt. Dus dat ik ze voor mijn gezondheid niet gebruik. Ik doe persoonlijk niks extras meer, gewoon het normale handen wassen wat ik altijd al deed.

  Antwoord
  • Els van der Kleij

   Hoi Eveline, wat goed dat je zo sterk door de winkels loopt. Handen wassen is ook de beste optie betreft virussen. Soms heb je de kraan niet in de buurt en dan is dit een gezond alternatief. Bedankt voor je reactie groetjes els

   Antwoord
   • Renske

    Hallo,

    ik kom uw website tegen in mijn zoektocht naar een alternatief voor zowel het handenwassen als de gels. Mijn zoon van 8 heeft zijn handen compleet uitgedroogd en inmiddels zijn de droge plekken volledig bruin geworden! Heeft u wellicht een advies/product hiervoor?

    Antwoord
    • Els van der Kleij

     Beste Renske,
     Wat vervelend voor je zoontje. Heeft hij er veel last van? Komen deze klachten door het vele wassen?
     Ik adviseer om te stoppen met synthetische handzeep en het gebruik van desinfecteerde wasgel.
     Op school zou ik uw zoontje een flesje biologische handgel meegegeven. Dit geef ik mijn kinderen ook mee.
     Verzorg zijn handen met een natuurlijke handcreme. Woont u in de buurt van Zoetermeer? groetjes els

     Antwoord
  • Elly

   Hallo Els,
   Ik gebruik de desinfecterende biologische handgel al enige tijd.
   Je hebt maar twee druppels nodig. Goed inwrijven. Je krijgt er ook hele zachte handen van.
   Ik voel me ook heel beschermd in het OV.
   Je doet heel lang met een flesje.
   Ik ben er blij mee!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Stel hier je vraag