06 – 538 55 006 | Huidstudio Bloos | Oranjelaan 54 | 2712GE | Zoetermeer

Overgevoelige Allergische huid

Allergieën of overgevoeligheden op de huid komen steeds vaker voor. Hoe uit zich dat op de huid? Denk aan rode bultjes op de huid, rode vlekken, jeuk op de huid en of snel een reactie krijgen op huidverzorging.

Reageert je huid steeds gevoeliger op huidverzorgingsproducten? Of loop je al een langere tijd rond met een gevoelige huid?

 Hoe ontstaat een allergie op je huid?

In veel huidverzorgingsproducten zitten behoorlijk veel synthetische ingrediënten die stuk voor stuk een allergie kunnen veroorzaken. De huid komt hierdoor elke dag in aanraking met irriterende stoffen. Duurt dit te lang dan ontstaat er een overgevoeligheid.

Heb je al veel huidverzorgingsproducten uitgeprobeerd? Bleef je huid nog steeds onrustig? Ervaar wat natuurlijke huidverzorging voor jou kan betekenen. Natuurlijke huidverzorgingsproducten hebben het vermogen om de huid te kalmeren en weer sterker te maken. Er zitten geen irriterende ingrediënten die de huid uit balans brengen maar juist ingrediënten vanuit de natuur. De natuur kan zoveel betekenen voor de huid.

In mijn praktijk start je met een ervaringsbehandeling. Hierdoor voel je wat natuurlijke huidverzorging doet voor je huid. Je wilt de huid langzaam laten wennen, want zij is al over reactief. Thuis ga je de huid verzorgen met de natuurlijke huidverzorgingsproducten. Hier zijn o.a. veel plantenoliën in verwerkt die de huid kalmeren en verzorgen.

Maak nu een afspraak voor

een huidanalyse

Overgevoelige huid door voeding?

Een allergie kan ook vanuit binnen komen. Het immuunsysteem gaat antistoffen aanmaken tegen stoffen die normaal geen reactie zouden geven. Na het eten van een appel krijg je bijvoorbeeld jeuk en tinteling in de keel. Dit is een overdreven reactie van het immuunsysteem. Maar waarom gebeurt dit? Dit is een belangrijke vraag en mijn advies is om dit uit te zoeken.

Hoe kunnen we dit gaan uitzoeken?

Door diverse vragenlijsten en bijvoorbeeld een voedselallergieën test kunnen hierop al antwoorden gegeven worden. Welke onderzoek/test geschikt is voor jou bepalen we aan het begin van de behandeling. Dit verschilt per persoon en afhankelijk van de uiting van de allergie.

Chat openen
Stel hier je vraag